Som vanligt inspireras jag av mitt egna liv och det jag upplever, de utmaningar jag möter blir det jag delar med mig av för att så ett frö hos dig som läsare. Jag upplever en period av avslut på flera plan just nu, en period av att öppna upp för sanning, samtal, avgörande beslut och att ”cut the cord” – kapa band. Idag skriver jag om de band vi har till varandra i relationer. Det kan vara band till andra människor som tar din eller den andres energi, på samma sätt kan det vara fantastiska band där vi ger varandra energi.

Vi kan komma till insikt med att vi kan behöva kapa banden till människor. Det innebär inte nödvändigtvis att vi behöver ”göra slut” med vänner, familjemedlemmar och partners. Ibland kan det bara betyda att vissa relationer inte är hälsosamma för oss, den konstellationen som vi är i just nu, behöver bara byta form. Kanske behöver två vuxna syskon kapa banden som de haft som barn, kanske behöver de släppa den formen relationen har haft när den äldre tog hand om den yngre? Och nu istället skapa nya band till varandra – som två vuxna, två jämlika. Eller föräldern som måste kapa banden till sitt vuxna barn, och likaså skapa nya band – banden mellan två vuxna som båda kan ta ansvar för sina egna liv. Vänner och partners som byter form. Älskare som blir vänner, vänner som blir älskare.

Men ibland, så är det kanske inte tillräckligt. Ibland kan vi behöva kapa banden helt. När tillfället kommer då vi är ”klara” med varandra.
”Jag vill inte släppa taget!” Säger kanske något inom dig. När den känslan kommer är det viktigt att lyssna till var känslan kommer från. Kommer den från din själ som säger att det är fel? Att det inte är dags att kapa banden? Att det finns mer att hämta i relationen? Eller kommer det från ditt ego, som bara är rädd för förändringar, rädd för att bli lämnad ensam? Att kapa banden, att lämna ett förhållande, oavsett om det är en familjemedlem, en vän eller en partner, kan göra ont men ibland är det nödvändigt. För att vi ska våga vara i våra känslor, för att våga möta smärtan så krävs det mod och styrka. Jag tänker ibland att det är som att rycka bort ett plåster. Ju längre vi väntar ju mer drar vi ut på smärtan, eller skjuter den framför oss. Det är bättre att bara göra det! Som i låten med Felix Jaehn feat. Patrik Jean: ”I’ve just gotta do it, I shouldn’t overthink it, so on the count of 1, 2, 3, I’ll go ahead to cut the cord”

När det kommer till kärlek så sa en klok vän till mig: ”Det är svårt att börja på ett nytt kapitel om du inte läst klart det gamla. Så har du gamla känslor kvar att klara upp är mitt råd till dig att göra det först, annars är det svårt att göra något nytt helhjärtat”
Han har såklart helt rätt. Det är ungefär som att jämföra om vår kopp redan är halvfull, då kan vi inte fylla den med något nytt. Vi måste frigöra plats. Vi måste göra oss av med det gamla, det som inte längre gynnar oss. Kapa de banden som inte längre ger den energi de ska. Detta för att göra plats för allt det nya ska kunna komma in i vårat liv. Vi måste göra plats för att attrahera in nytt, ny energi.

Så när hjärtat kanske värker medan du släpper taget om något förgånget, så tänk på allt annat som du gör plats för. Tänk på alla nya saker, människor, upplevelser och möjligheter som du istället välkomnar in i ditt liv.

Massor av kärlek till dig ❤️