Första blogginlägget får passande nog handla om hur det är att ta det där första steget mot att faktiskt ta sig tid till att göra det man älskar eller det man vill, och ibland strunta i alla ”måsten”. Jag tror att det är viktigt att investera i tid för att göra det man älskar eller att följa sin dröm.

Tid är värdefullt idag. Tid är vad många människor helst önskar sig. Tid till familjen, till vänner, till sin hobby, till att träna, till att vila och så vidare. Det är lätt att vardagens ”måsten” slukar ens tid. Tid som man egentligen vill lägga på något man tycker är roligt, värdefullt eller något som man bara känner för att göra just den dagen.
I höstas när jag kom hem från jobbet så ville jag gärna skriva men det kändes alltid som om det fanns en massa andra saker som var viktigare som jag var tvungen att göra innan jag kunde skriva. Först måste jag ta disken, eller först måste jag hänga upp tvätten, eller först måste jag laga mat, eller vad det nu kunde vara. Så fort alla ”måsten” är gjorda, ja DÅ ska jag sätta mig och skriva, tänkte jag. Det är ju bara det att jag hann aldrig dit … För precis när jag tyckte att jag fått undan alla ”måsten”, så började allt om på ny kula, med disk, tvätt, matlagning och så vidare. Det är väldigt lätt att hamna i det här hamsterhjulet och det kan upplevas som om vardagen äter upp en. Jag kände att jag bara sprang runt runt runt och jagade tid och jag kände mig som en fånge i min egen vardag.
Jag fick ett bra och enkelt tips från min underbara coach. Hon sa till mig att jag en dag bara skulle strunta i alla ”måsten”. Hur simpelt och enkelt låter inte det? Men ändå känns det så svårt!
”Men jag antar att du inte bara har en uppsättning kläder?”, sa hon till mig.
”Nää …” sa jag tvekande.
”Så du klarar ju dig även om du struntar i att tvätta på några dagar”
Det fick mig att tänka till, och självklart hade hon rätt. Samma gäller med att städa, eller att ta disken. Det är ingen i mitt hem som avlider om jag väljer att skjuta upp städningen till senare i veckan. Det handlar om att ibland bara strunta i alla ”måsten”, det är ett sätt att bryta mönstret, en chans att ta sig ur det där hamsterhjulet.
Ett annat tips jag fick av min coach var att avsätta tid i förväg och att deklarera detta för hemmets invånare i god tid. Till exempel skulle man kunna meddela sin familj att: tisdagar mellan 18-21 har jag ”egentid”. I mitt fall skulle detta innebära ”skrivtid”, men för dig skulle det lika gärna kunna vara tid för vila, träning eller vad som helst som får dig att må bra. Det är ett bra sätt att få tid till det man älskar, utan att få dåligt samvete (som vi ofta får när vi gör något för oss själva. Helt fel!).

Jag är så tacksam att efter mycket om och men så har jag äntligen fått skrivtid! Det är vad jag bett om hela hösten, sedan trodde jag bara inte att det skulle innebära att jag skulle bli tvungen att säga upp mig från ett jobb jag tyckte om, men det är en annan historia. Det är samtidigt lite läskigt att nu på riktigt faktiskt göra det där man alltid drömt om. Men mest är det ju helt fantastiskt!
Alla tråkiga ”måsten” kommer inte försvinna, men, livet är för kort för att slösa bort på att göra saker som vi inte trivs med eller på att vara någon vi inte vill vara. Om du har en dröm eller en passion så ta dig tid till den, investera i tid till att göra det du älskar! Livet blir så mycket ljusare och härligare då!